Kylpyhuoneremontti

Kylpyhuone on kodin kalleimpia tiloja, joten se kannattaa suunnitella ja remontoida huolella. Kylpyhuoneremonteissa kannattaa hyödyntää sisustusalan ammattilaista, jotta kaikki tarpeellinen tulee huomioitua ja vältyt mahdollisesti kalliilta virheiltä. Sisustussuunnittelija suunnittelee tarpeitasi ja toiveitasi kuunnellen sinulle tunnelmallisen spa-osaston tai toiminnallisen suihkunurkkauksen sadevesisuihkuineen, valaistusta unohtamatta. Suunnittelijalta saat tuotetiedot, piirustukset ja dokumentoinnit urakointia varten. Kun haaveilet uudesta kylpyhuoneesta kannattaa suunnittelijaan ja urakoitsijaan olla yhteydessä hyvissä ajoin. Suunnittelu, kalusteiden- ja materiaalien tilaus ja remontti saattaa viedä 3-4 kuukautta.

Miten kylpyhuoneremontti etenee sisustussuunnittelijan kanssa?

Ota yhteyttä suunnittelijaan ja varaa aika alkukartoitukseen.

Alkukartoituksessa suunnittelijan tärkein tehtävä on ymmärtää asiakkaan tarpeet ja toiveet sekä tutustua asiakkaisiin. Asiakas tavataan suunniteltavassa kohteessa, jos mahdollista. Asiakas valmistautuu tapaamiseen etsimällä kohteesta pohjakuvan ja muutaman fiiliskuvan, jotka ovat mieluisia sekä miettii mahdollista budjettia.
Kartoituksen jälkeen asiakas saa kirjallisen tarjouksen ja sopimuksen. Sopimuksessa on eriteltynä toimeksianto asiakkaan toiveiden mukaan, suunnitteluun kuluva aika sekä suunnittelutyön tuntiarvio.

Kun asiakas hyväksyy sopimuksen suunnittelutyö alkaa. Suunnittelija tulee mitta- ja kartoituskäynnille, jossa käydään tarkemmin läpi toiveita ja tunnelma kuvia. Kartoituksessa suunnittelija huomio tilan koon ja muodon, valon, pintamateriaalit, kalusteet, värit, tekniset asiat, kohteen rakennus vuoden ja ympäristön. Käynnillä otetaan myös kohteen ennen kuvat.

Tämän jälkeen alkaa inspiroituminen ja ”palapelin” kokoaminen. Suunnittelija kokoaa Moodboardit, jotka auttavat hahmottamaan sisustussuunnitelman värejä, materiaaleja, tyyliä ja tunnelmaa. Itse käytän Moodboardeja lähes joka suunnitteluprojektissa. Moodboardin lisäksi etsin näytepalat, värimallit ja teen 3D luonnoskuvat.
Suunnitelman valmistuessa asiakkaalle esitellään tunnelmakuvat, luonnokset ja materiaalivalinnat. Asiakas kommentoi suunnitelman ja mahdolliset muutokset.
Kun suunnitelma on hyväksytty kaikki tuotteet, työohjeet ja hankintapaikat kirjataan huonekortille.
Huonekortti toimii työvälineenä eri urakoitsijoille ja ostoslistana asiakkaalle. Asiakas saa tarvittavat piirustukset esim. pohja-, katto-, seinä-, lattia- ja kalustekuvat. Urakoitsijoiden työ helpottuu ja nopeutuu, kun projektin työohjeet ja piirustukset löytyvät valmiina. Suunnittelija voi sovittaessa pitää alkupalaverin urakoitsijoille, jotta hommat saadaan käyntiin suunnitelmien mukaan. Suunnittelijat voivat tilata sopimuksen mukaan myös tuotteita asiakkaalle.

Kylpyhuoneremontin muistilista

Mitä kylpyhuoneremontissa pitää ottaa huomioon?
Kylpyhuoneremontti kestää n. 4 viikkoa, saunan remontointi n. 2 viikkoa ja vessa noin viikon. Kannattaa siis miettiä jo etukäteen, asuuko kotona remontin ajan vai järjestääkö tilapäisasunnon.
Jos asuntosi on rakennettu ennen vuotta 1994, huomioithan, että sinun on lain mukaisesti teetettävä asbestikartoitus ennen kylpyhuoneremonttia. Jos kartoituksen yhteydessä löydetään asbestia, asbestipurkutyö viivästyttää remonttia noin viikon verran.
Mikäli kylpyhuoneesta löytyy kosteusvaurio, sen kuivattaminen hidastaa remonttia muutamalla viikolla.
Huolehdi ilmoitukset ja luvat kuntoon. Kylpyhuoneremontti vaatii aina luvan asunto-osakeyhtiöltä. Kylpyhuoneremonttia suunniteltaessa tulisi olla yhteydessä isännöitsijään, jolta saat myös tiedon remonttisi vaatimista luvista sekä miten remonttiasi valvotaan.

Alessia Design suunnittelee kokonaisvaltaisesti kodin sisustuksia. Tavoitteenamme on luoda toiminnallisia ja uniikkeja kokonaisuuksia, missä asiakkaamme viihtyvät. Toiveista toteutukseen! Tarvittaessa suosittelemme tekijät remonttiin.
Kun kaipaat suunnitteluapua, varaa aika ilmaiseen alkukartoitukseen:
Katja Vinni 040-5894205
[email protected]

Viimeisimmät artikkelit

Walk-in closet

Tuletko onnelliseksi, kun tavaroilla on oma paikkansa ja ne ovat järjestyksessä? Walk in closet on nykyään monen toivelistalla ja kasvattaa suosioitaan etenkin pukeutumiseen panostavien ihmisten

Lue lisää »

Keittiön suunnittelu

Keittiösuunnittelussa on monta huomioitavaa asiaa, jotta lopputuloksesta tulee toiminnallinen ja esteettisesti kaunis. Keittiö suunnittelu alkaa tilan hahmotuksesta, jossa huomioidaan tilan koko, ikkunoiden ja ovien paikka

Lue lisää »