Miten remonttisuunnittelu projektit etenevät?

Kerron teille tässä artikkelissa omasta työskentely tavastani sisustussuunnittelijana ja kuinka remonttisuunnittelu projektit etenevät?

1. Aloitan projektin tapaamalla asiakkaani ja tutustumalla heihin alkukartoitus tapaamisessa. Tapaamisessa käydään läpi mihin suunnitteluapua kaivataan ja kuinka kattavan suunnitelman asiakas haluaa teettää. Asiakas kertoo, kenelle tiloja suunnitellaan ja onko jotain erityistarpeita, joita suunnittelussa tulee huomioida. Mielelläni kuulen myös asukkaiden arjesta. Samalla kyselen väritoiveista, toivotusta tyylisuunnasta ja sisustukseen liittyvistä tavaroista, joita asiakas toivoo säästettävän. Toivon asiakkaan valmistautuvan tapaamiseen miettimällä alustavaa budjettia ja toivottua aikataulua. Mikäli kohteesta löytyy pohjakuva, se olisi hyvä olla mukana tapaamisessa. Alku kartoituksessa tärkeänä osana on myös tilojen yleinen havainnointi, joka selviää parhaiten kohteessa paikan päällä. Huomion tilan koon ja muodon, valon, pintamateriaalit, kalusteet, tekstiilit, värit, akustiikan, tekniset asiat, kohteen rakennus vuoden ja ympäristön. Otan käynnin aikana myös muutamia kuvia kohteesta. Alkukartoituksen jälkeen teen asiakkaalle kirjallisen suunnittelutarjouksen.

2. Kun suunnittelusopimus on hyväksytty suunnittelutyö alkaa. Ensimmäiseksi sovin asiakkaan kanssa suunnittelupalaverin, jossa käydään läpi toivotuttua tunnelmaa ja tyylisuuntaa. Asiakas voi etsiä tapaamiseen muutaman mieluisan tunnelma kuvan tai niitä voidaan katsoa suunnittelijan kuvapankista. Samalla käynnillä otan kohteesta mitat suunnittelua varten.

3. Tapaamisen jälkeen alkaa inspiroituminen. Mietin toimeksiannon mukaan mm. tilanjakoa, toiminnallisuutta, valonkulkua, tyylisuuntaa, tunnelmaa, värimaailmaa, pintamateriaaleja, säilytysratkaisuja, kalustusta, valaistusta, tekstiilejä ja stailausta. Käyn läpi kohteen olemassa olevat sähkö- ja LVI-lähtökohdat ja mietin remontin toteutusta kokonaisuutena. Asiakkaan kanssa käydyt alkukeskustelut ja yhdessä läpi käydyt tunnelmakuvat antavat suunnan uudelle sisustukselle. Tästä lähtee suuren palapelin kokoaminen, jossa kaikkien palasien tulee loksahdella paikoilleen. Teen kohteesta tunnelmakartat ja alustavat luonnoskuvat. Etsin toimittajat, joilta löytyy kokonaisuuteen sopivat tuotteet ja kerään väri – ja materiaalinäytteet yhteen suunnitelman esittelyä varten.

4. Kun suunnitelma valmistuu sovin asiakkaan kanssa tapaamisen, jossa käydään kokonaisuus läpi. Tässä vaiheessa asiakas saa kommentoida suunnitelman. Jos asiakas toivoo muutoksia, teen muutokset ja hyväksytän suunnitelman uudestaan.

5. Kun asiakas on hyväksynyt suunnitelman kirjaan yksityiskohtaisesti kaikki tuotteet, työohjeet ja hankintapaikat huonekortille. Huonekortti toimii työvälineenä eri urakoitsijoille ja ostoslistana asiakkaalle. Piirrän urakoitsijoille valmiit mittakuvat, esim. pohja, katto, seinä, lattia ja kalustekuvat. Lähetän asiakkaalle kaikki dokumentit sähköisesti.

6. Voin auttaa asiakasta valitsemaan sopivat urakoitsijat toteuttamaan remontin. Kun asiakas on valinnut urakoitsijat, remontti voi alkaa. Asiakas voi halutessaan palkata suunnittelijan seuraamaan projektin etenemistä ja varmistamaan, että kaikki menee suunnitelmien mukaan.

7. Viimeistely ja sisustaminen: Kun rakennustyöt ovat valmiit, sisustussuunnittelija voi auttaa tilan viimeistelyssä, kuten kalusteiden, tekstiilien ja muiden yksityiskohtien valinnassa ja sijoittelussa.

8. Projektin päättyminen: Kun kaikki on valmista, teen asiakkaan kanssa lopullisen katselmuksen, ja käyn ottamassa kohteesta kuvat. Tämän jälkeen projekti päättyy.

On tärkeää muistaa, että jokainen projekti on yksilöllinen, ja yllä oleva prosessi voi vaihdella projektista toiseen. Sisustussuunnittelijan rooli voi myös vaihdella pelkästä neuvonantajasta kokonaisvaltaiseen projektinjohtoon

Alessia Design suunnittelee kokonaisvaltaisesti kodin sisustuksia. Tavoitteenamme on luoda toiminnallisia ja uniikkeja kokonaisuuksia, missä asiakkaamme viihtyvät. Toiveista toteutukseen! Tarvittaessa suosittelemme tekijät remonttiin.
Kun kaipaat suunnitteluapua, varaa aika ilmaiseen alkukartoitukseen:
Katja Vinni 040-5894205
[email protected]

Viimeisimmät artikkelit

Kylpyhuoneen suunnittelu

Kylpyhuoneen suunnittelussa on tärkeää ottaa huomioon monia seikkoja, jotta lopputuloksesta tulee toimiva ja tunnelmallinen. Suunnittelu alkaa tilan hahmotuksesta, jossa otetaan huomioon tilan koko, ovi- ja

Lue lisää »

Makuuhuoneen sisustussuunnittelu

Makuuhuoneen sisustussuunnittelun tärkeimpinä lähtökohtina on rentoutuminen ja rauhoittuminen. Makuuhuoneen suunnittelussa tyylisuuntia ja vaihtoehtoja on monia, joten kannattaa aloittaa suunnittelu miettimällä huoneen tunnelmaa josta pidät. Miellyttääkö

Lue lisää »

Olohuoneen sisustussuunnittelu

Olohuone on monen kodin sydän missä vietetään aikaa yhdessä perheen ja ystävien kanssa. Viihtyisän ja toimivan olohuoneen suunnittelu alkaa miettimällä ketä tilaa käyttää.  Halutaanko olohuoneesta

Lue lisää »