Miten sisustussuunnittelija voi auttaa sinua

Haaveilet unelma kodista, jossa saat nauttia elämästä perheen ja ystävien kanssa. Elämäsi on kiireistä ja sinulla ei ole aikaa juosta kaupoissa. Mietit mitä kaikkea pitää ottaa huomioon, että kodin sisustuksesta tulisi yhtenäinen, viihtyisä ja toimiva. Koet, että oma osaaminen ei riitä kodin tilojen suunnitteluun.

Sisustussuunnittelijan palkkaaminen kannattaa, kun haluat säästää omaa aikaasi ja välttyä virheostoksilta.
Sinulla saattaa olla jo valmiiksi paljon ideoita, mutta et tiedä mistä aloittaa ja miten päästä haluttuun lopputulokseen.

Uudiskohdetta rakennettaessa suunniteltavaa on paljon ja voi olla haastavaa hahmottaa suurempia kokonaisuuksia niin, että lopputuloksesta tulee toimiva, viihtyisä ja yhtenäinen. Budjetissa pysyminenkin saattaa olla haastavaa.

Remonttikohteissa monelle luo päänvaivaa esimerkiksi keittiön, saunaosaston ja wc-remontoinnit. Valaistus, pintamateriaali- ja kalustevalinnoissa koetaan myös usein haasteita, joihin kaivataan apua.

Ammattitaitoisen sisustussuunnittelijan avulla kokonaisuudesta tulee yhtenäinen ja toimiva, jossa huomioidaan ympäristö, asiakkaan tarpeet, toiveet ja budjetti. Suunnittelijalla on valmiit verkostot, yhteistyökumppanit ja tarvittaessa suosittelemme tekijät remonttiin.

Remonttia suunniteltaessa on hyvä huomioida, että suunnittelutyö, tavarantoimitukset ja remontti vievät kaikki oman aikansa, joten suunnittelijaan kannattaa olla ajoissa yhteydessä.

Sisustussuunnittelu palvelut

Suunnittelu on kokonaisvaltaista työtä missä pitää hallita monta eri osa-aluetta, jotta lopputuloksesta tulisi yhtenäinen, toimiva ja viihtyisä. Suunnittelija voi auttaa sinua koko talon projekteissa tai pienemmissä sisustushaasteissa.

Kaikki toimeksiannot räätälöidään aina asiakkaan tarpeen mukaan.
Sisustussuunnittelu palveluja tarjoavat esim. sisustussuunnittelutoimistot, sisustusliikkeet, keittiö- ja kylpyhuonetoimittajat.

Isommissa toimeksiannoissa asiakkaalle voi olla helpompi, että valitsee yhden suunnittelijan, joka pystyy hoitamaan kokonaisvaltaisesti koko suunnitteluprojektin läpi. Tällä tavoin asiakas säästää omaa aikaansa ja kokonaisvaltainen näkemys pysyy helpommin kasassa.

Suunnittelupalveluja ovat esimerkiksi:

  • Tilasuunnittelu
  • Pintamateriaalisuunnittelu
  • Väri- ja materiaalisuunnittelu
  • Kiinto- ja irtokalustesuunnittelu
  • Valaistussuunnittelu
  • Tekstiilisuunnittelu


Lue lisää palveluista

Tarvitsetko apua tilasuunnittelussa?

Tilasuunnittelun avainasemassa on tilan käyttötarkoitus, toimivuus ja muunneltavuus. Suunnittelija auttaa löytämään ratkaisut, jotta tiloista saadaan toiminnalliset ja viihtyisät. Suunnittelussa huomioidaan mm. tilan koko, muoto, korkeus ja luonnonvalo.
Tilasuunnittelu ratkaisut esitetään asiakkaalle pohjakuvassa ja / tai luonnoskuvina.

Onko pintamateriaalien valitseminen ja yhdistäminen haastavaa?

Pintamateriaaleilla luodaan sisustuksen kehykset ja tunnelma. Yhtenäisen kokonaisuuden luomisessa huomioidaan tilan käytön vaatimukset ja materiaalien sopivuus sen käyttöön. Pintamateriaalivalinnoilla voidaan vaikuttaa myös tilan akustiikkaan.
Pintamateriaalisuunnittelu pitää sisällään; katon-, seinien-, lattian, ikkunoiden, ovien ja listojen määritykset. Asiakas saa suunnitelmasta tuotetiedot, hankintapaikat, työ-, materiaali ja asennusohjeet sekä tarvittavat piirustukset urakoitsijoille.

Tuntuuko yhteensopivien värien ja materiaalien valitseminen hankalalta?

Sisustuksen väri- ja materiaalivalinnoilla vaikutetaan tunnelmaan ja viihtyvyyteen.
Väreillä pystytään muokkaamaan tilaa, joko peittää tai korostaa haluttuja elementtejä. Tasapainoinen väriharmonia koetaan sisustuksessa miellyttäväksi.
Materiaalisuunnittelussa huomioidaan toivottu tyylisuunta, materiaalin soveltuvuus ja yhteensopivuus, pintojen tuntu, akustiikka, kestävyys ja puhdistus.
Väri- ja materiaali suunnitelmasta asiakas saa Moodboardin (tunnelma kartan) sekä huonekortin, josta selviää tuotteen tiedot ja hankintapaikka.

Kalustamisen haasteet

Minkä kokoisilla ja minkä tyylisillä kalusteilla tila olisi hyvä kalustaa? Entä miten kalusteet tulisi ryhmitellä ja sijoitella? Tarkkaan harkitut kalustevalinnat kestävät aikaa ja kulutusta. Aidot materiaalit paranevat vanhetessaan ja niiden pitkä elinkaari vähentää ympäristökuormitusta sekä hiilijalanjälkeä. Kalustesuunnittelussa huomioidaan aina mahdollisuuksien mukaan jo olemassa olevat kalusteet, joita asiakas toivoo hyödynnettävän. Kalusteen kunnostus ja entisöinti uuteen loistoon kannattaa, jos kaluste soveltuu mittojensa ja tyylinsä puolesta uuteen suunnitelmaan.

Kiinto- ja irtokalustesuunnittelu alkaa tilan hahmottamisesta, huomioiden tilan käyttäjät, käyttötarkoituksen, säilytys tarpeen, toiminnallisuuden ja kalusteiden yhteensopivuuden.
Kalustesuunnittelussa suunnittelija mitoittaa tilaan oikean kokoiset kalusteet, määrittää tyylin, muodon, materiaalin ja värin. Asiakas saa kalustesuunnitelmasta tuotteen tiedot, hankintapaikan, hoito-ohjeet sekä pohjakuvan, jossa kalusteet on ryhmitelty oikeille paikoille.

Tuottaako valaistuksen suunnittelu päänvaivaa?

Valaistuksella on suuri merkitys sisustuksen lopputulokseen. Valaistussuunnittelussa huomioidaan monia eri osa-alueita, jotta kokonaisuudesta tulee toimiva ja miellyttävä.
Hyvin suunniteltu valaistus herättää tilan henkiin, luo tunnelmaa ja tyylikkyyttä, korostaa erilaisia pintoja, ei häikäise on säädettävä, virkistää ja rauhoittaa.

Kiinto- ja irtovalaistussuunnitelma pitää sisällään; valaisimien ja polttimoiden valinnat ja hankintapaikat, huonekohtaisen valaistus luettelon, suunnitelman pohjakuvassa, tarvittavat asennus ja työselostukset sähköasentajalle.

Tiedätkö mitä tulee ottaa huomioon, kun valitaan kodin sisustustekstiilejä?

Tekstiileillä tuodaan sisustukseen, pehmeyttä, kodikkuutta, lämpöä, väriä ja ne täydentävät haluttua tyyliä. Tekstiilit parantavat tilan akustiikkaa ja niillä voidaan rajata sekä ryhmittää kaluste kokonaisuuksia. Tekstiili valinnoissa huomioidaan puhdistus, kestävyys, valonkesto ja tyylisuunta, kuosit ja värit.

Tekstiilisuunnittelussa suunnittelija määrittää toimeksiannon mukaan esim. matot, verhot, kalusteiden verhoilukankaat sekä muut kodin tekstiilit. Asiakas saa Moodboardin (tunnelma kartan) ja huonekortin, josta selviää tuotetiedot ja hankintapaikat.

Miten sisustussuunnittelu projekti etenee?

Ota rohkeasti yhteyttä suunnittelijaan ja varaa aika alkukartoitukseen.

Alkukartoituksessa suunnittelijan tärkein tehtävä on ymmärtää asiakkaan tarpeet ja toiveet. Asiakas tavataan suunniteltavassa kohteessa, jos mahdollista. Kartoituksen jälkeen asiakas saa kirjallisen tarjouksen ja sopimuksen.

Kun asiakas hyväksyy sopimuksen suunnittelutyö alkaa. Suunnitelman valmistuessa esittelemme asiakkaalle tunnelmakuvat, luonnokset ja materiaalivalinnat, jotka käydään yhdessä läpi, tässä vaiheessa kommentoidaan myös mahdolliset muutokset.

Kun asiakas hyväksyy suunnitelman, toimitamme työ-, materiaali- ja väriselostukset, hankintapaikat ja sekä tarvittavat piirustukset.

Alessia Design suunnittelee kokonaisvaltaisesti kodin sisustuksia. Tavoitteenamme on luoda toiminnallisia ja uniikkeja kokonaisuuksia, missä asiakkaamme viihtyvät. Toiveista toteutukseen! Tarvittaessa suosittelemme tekijät remonttiin.
Kun kaipaat suunnitteluapua, varaa aika ilmaiseen alkukartoitukseen:
Katja Vinni 040-5894205
[email protected]

Viimeisimmät artikkelit

Walk-in closet

Tuletko onnelliseksi, kun tavaroilla on oma paikkansa ja ne ovat järjestyksessä? Walk in closet on nykyään monen toivelistalla ja kasvattaa suosioitaan etenkin pukeutumiseen panostavien ihmisten

Lue lisää »

Keittiön suunnittelu

Keittiösuunnittelussa on monta huomioitavaa asiaa, jotta lopputuloksesta tulee toiminnallinen ja esteettisesti kaunis. Keittiö suunnittelu alkaa tilan hahmotuksesta, jossa huomioidaan tilan koko, ikkunoiden ja ovien paikka

Lue lisää »

Kylpyhuoneremontti

Kylpyhuone on kodin kalleimpia tiloja, joten se kannattaa suunnitella ja remontoida huolella. Kylpyhuoneremonteissa kannattaa hyödyntää sisustusalan ammattilaista, jotta kaikki tarpeellinen tulee huomioitua ja vältyt mahdollisesti

Lue lisää »

Valaistussuunnitelma

Kun luonnonvalon määrä vähenee ja moni herää tarkastelemaan kodin valaistusta. Huomaamme jos koti on liian pimeä, se kaipaa lisää tunnelmaa tai värisävyt näyttävät tunkkaisilta. Kuulostaako

Lue lisää »