Walk-in closet

Tuletko onnelliseksi, kun tavaroilla on oma paikkansa ja ne ovat järjestyksessä? Walk in closet on nykyään monen toivelistalla ja kasvattaa suosioitaan etenkin pukeutumiseen panostavien ihmisten keskuudessa. Kun arkeen halutaan hieman ylellisyyttä, kotiin voi rakentaa pukeutumishuoneen, johon saa esille vaatteet, kengät, laukut ja muut asusteet. Huolellisesti suunniteltu pukeutumistila helpottaa arjen pukeutumishetkiä ja lisää toiminnallisuutta. Walk-in closetin voi suunnitella ja toteuttaa joko kokonaiseen huoneeseen  tai jakamalla suuremman makuuhuoneen erilliseksi makuuhuone ja pukeutumistilaksi.

 

Miten suunnittelu kannattaa aloittaa?

Suunnittelu alkaa tilan hahmotuksesta ja mitoituksesta. Toimiva säilytysjärjestelmä rakennetaan lattiasta kattoon hyödyntäen erikokoisia laatikostoja, hyllyjä ja vaatetankoja. Mieti oletko valmis satsaamaan tilaan ja teettämään kaapistot mittatilauksena vai haluatko säästää toimittajien valmis mittaisilla kaapistoilla? Kiinteää vaatekaappia suunnitellessa on hyvä huomioida hyllyjen ja tankojen muunneltavuus mahdollisuudet.
Kun mitat on selvillä ja tilan lay out mietittynä on aika kartoittaa vaatteet, kengät ja asusteet, joille säilytysratkaisuja suunnitellaan. Vaatteet kannattaa kategorioida ja miettiä mikä on niille paras säilytyspaikka. Lastenvaatteille tulee huomioida, että rekki ja tankotila tulee mitoittaa lasten vaatteiden mukaan. Kun vaatteet on lajiteltu eri kategorioihin, tehdään koonti, missä tarkastellaan vaatekategoria kohtaisesti tilantarvetta.
Tässä muutamia vinkkejä miten vaatteet kannattaa lajitella omiin kategorioihin:

SISÄVAATTEET:
• alusvaatteet- avattavaan laatikkoon
• sukat- avattavaan laatikkoon
• t-paidat- tankotila / hyllykaappi 
• pitkähihaiset paidat- tankotila / hyllykaappi 
• shortsit ja hameet- tankotila / hyllykaappi
• housut / farkut – matalampi tankotila / hyllykaappi
• neuleet- hyllykaappi
• puvut – tankotila
• mekot-tankotila / pitkille mekoille huomioidaan korkea tila
• laukut ja hatut -hyllykaappi

ASUSTEET JA KENGÄT

• korut, aurinkolasit, kravatit, vyöt ja huivit eritellään vetolaatikoihin, jossa on lokerikot.
• kengät- kenkähyllyyn

Vaatteiden, kenkien ja asusteiden kartoitus kannattaa tehdä huolella, koska sen perusteella on helppo määrittää tarvittava vaatetankojen, hyllyjen, vetolaatikoiden ja lokerikkojen määrä. Tässä vaiheessa myös selviää mahdollinen säilytystilan lisä tarve tai karsiminen.

Kaappien sijoittelussa huomioidaan, että kokonaisuudesta tulee käyttäjille toimiva ja visuaalisesti kaunis kokonaisuus. Pukeutumispeilin ja mahdollisen penkin paikka mietitään kalusteiden sijoittelun yhteydessä.
Kun kalusteet on sijoiteltu paikoilleen, määritetään tilan valaistus, joka on todella tärkeä osa kokonaisuutta. Itse suosin kattospottien lisäksi himmennettäviä led profiilinauhoja, jotka asennetaan useimmiten tankokaapin hyllyn yläreunaan.
Lopuksi määritetään kaapiston ja vetimien väri – ja materiaalivalinnat sekä tunnelmaan sopiva matto.

Alessia Design suunnittelee kokonaisvaltaisesti kodin sisustuksia. Tavoitteenamme on luoda toiminnallisia ja uniikkeja kokonaisuuksia, missä asiakkaamme viihtyvät. Toiveista toteutukseen! Tarvittaessa suosittelemme tekijät remonttiin.
Kun kaipaat suunnitteluapua, varaa aika ilmaiseen alkukartoitukseen:
Katja Vinni 040-5894205
[email protected]

Viimeisimmät artikkelit

Walk-in closet

Tuletko onnelliseksi, kun tavaroilla on oma paikkansa ja ne ovat järjestyksessä? Walk in closet on nykyään monen toivelistalla ja kasvattaa suosioitaan etenkin pukeutumiseen panostavien ihmisten

Lue lisää »

Keittiön suunnittelu

Keittiösuunnittelussa on monta huomioitavaa asiaa, jotta lopputuloksesta tulee toiminnallinen ja esteettisesti kaunis. Keittiö suunnittelu alkaa tilan hahmotuksesta, jossa huomioidaan tilan koko, ikkunoiden ja ovien paikka

Lue lisää »