Mitä sisustussuunnittelu maksaa?

Kaipaako kotisi remonttia tai oletko rakentamassa uutta kotia?
Haaveilet unelma kodista, jossa saat nauttia elämästä perheen ja ystävien kanssa. Elämäsi on kiireistä ja sinulla ei ole aikaa juosta kaupoissa. Mietit mitä kaikkea pitää ottaa huomioon, että kodin sisustuksesta tulisi yhtenäinen, viihtyisä, tunnelmallinen ja toimiva. Koet, että oma osaaminen ei  riitä kodin tilojen suunnitteluun ja haluaisit helpotusta omaan elämääsi. Ammattitaitoisen sisustussuunnittelijan avulla säästät aikaasi perheelle, harrastuksille ja ystäville. Tässä kohtaa saatat miettiä, palkkaisiko suunnittelijan ja mitä sisustussuunnitelman teettäminen maksaa?

Ennen kuin päästään tarkemmin hinnoitteluun haluan hieman avata, miten sisustussuunnittelu projekti yleensä etenee. Sisustussuunnittelija aloittaa työnsä ilmaisella alkukartoituksella, jossa tutustutaan asiakkaaseen ja kohteeseen. Tapaamisen aikana käydään läpi asiakkaan tarpeet, toiveet, budjetti sekä projektin aikataulua. Tämän jälkeen asiakas saa kirjallisen tarjouksen suunnittelutyöstä, jossa ilmoitetaan suunnittelutyöhön kuluva tuntiarvio tai urakkahinta. Kun asiakas hyväksyy tarjouksen alkaa suunnittelutyö.
Suunnittelija tekee luonnokset, etsii materiaalimallit ja hyväksyttää kaikki asiakkaalla. Kun asiakas on hyväksynyt suunnitelmat, suunnittelija kirjaa kaikki tuotteet huonekortille ja tekee tarvittavat työohjeet ja piirustukset urakoitsijoita varten. Suunnittelijan kautta voi monesti tehdä myös tilauksia ja löytää taitavat urakoitsijat.

Sisustussuunnittelun hinta

Suunnitelman hintaan vaikuttaa usea eri tekijä. Jokainen sisustus projekti on erilainen ja tuntiarviot vaihtelevat projektin laajuudesta riippuen.
Alla muutamia eriteltynä
• projektin laajuus
• tilan koko
• mitä muutosta tiloihin toivotaan (esim. pintamateriaalit, kalusteet, valaistus, tekstiilit, akustiikka jne.)
• halutaanko käyttää uniikkeja ratkaisuja vai käytetäänkö myymälöiden perusvalikoimaa
• 3D havainne kuvat
• piirustuksien määrä (esim. pohjapiirustus, kalustepiirustus, projektiot, lattiakaavio, kattokaavio)

TARKEMPI SUUNNITTELUUN KUULUVA TUNTIARVIO SELVIÄÄ ILMAISEN ALKUKARTOITUKSEN YHTEYDESSÄ.
Kaikki suunnittelutarjoukset räätälöidään yksityiskohtaisesti toiveiden ja tarpeiden mukaan.

Alessia Designin hinnasto

SISUSTUSSUUNNITTELU
Hinta: 75 €/h+24 % alv.

Huonekohtaisia tuntiarvioita

makuuhuone n.12-15 h / hinta alkaen 900 € + 24 % alv.
lastenhuone n.12-15 h / hinta alkaen 900 € + 24 % alv.
olohuone n.15-18 h / hinta alkaen 1125 €+ 24 % alv.
keittiö n. 20-25 h / hinta alkaen 1500 € + 24 % alv.
kodinhoitohuone n.10-15 h / hinta alkaen 750 € +24 % alv.
pesuhuone n.12-15 h / hinta alkaen 900 € +24 % alv.
sauna n.10-15 h / hinta alkaen 750 € +24 % alv.
wc n.10-15 h / hinta alkaen 750 € +24 % alv
eteinen n.10-12 h / hinta alkaen 750 € +24 % alv.

Asiakas saa suunnitelmasta moodboardin, luonnoskuvat, piirustukset ja huonekortin, joista selviää hankittavat tuotteet, niiden hankintapaikat sekä työohjeet urakoitsijoille. Lisäksi tuntiarviot sisältävät 2-3 tapaamista asiakkaan kanssa.

 

SISUSTUSKONSULTAATIO / 3 TUNNIN PAKETTIHINTA ON 350 € +alv. 24 %. Lisätunnit laskutetaan tuntihinnalla 75 € /h +alv. 24 %.

Sisustuskonsultaatio on kevyt suunnittelumuoto, kun kaipaat uusia ideoita tai neuvoja sisustusongelmien ratkaisussa. Konsultaatiossa asiakas kirjaa itse ylös kaikki ideat ja neuvot.

Käynnin aikana neuvomme tarpeen mukaan esimerkiksi;
• väri- ja materiaalivalinnoissa (värisävyjen valinnat ja kodin pintamateriaalit)
• kalusteratkaisuissa (kalusteiden mitoitukset, sijoittelu ja tyylisuunta)
• valaistuksessa (valaisimien sijoittelu ja tyylisuunta)
• tekstiilien valinnoissa (matot, verhot, tyynyt, peitteet ja pyyhkeet)
• taulujen, koriste-esineiden ja huonekasvien sijoittelussa
• sisustustyylin yhtenäistämisessä (suunnittelijalla on kuvamateriaalipankki, jota käytetään visuaalisena apuna)
Kolmen tunnin konsultaatiopaketti sisältää alkukartoituksen ennen tapaamista, sisustussuunnittelijan käynnin kohteessa tai vaihtoehtoisesti sisustus-, laatta-, valaistus-, huonekalu-, tai tekstiilimyymälässä ja neuvonnan sisustusongelmien ratkaisussa.

Alessia Design suunnittelee kokonaisvaltaisesti kodin sisustuksia. Tavoitteenamme on luoda toiminnallisia ja uniikkeja kokonaisuuksia, missä asiakkaamme viihtyvät. Toiveista toteutukseen! Tarvittaessa suosittelemme tekijät remonttiin.
Kun kaipaat suunnitteluapua, varaa aika ilmaiseen alkukartoitukseen:
Katja Vinni 040-5894205
[email protected]

Viimeisimmät artikkelit

Kylpyhuoneremontti

Kylpyhuone on kodin kalleimpia tiloja, joten se kannattaa suunnitella ja remontoida huolella. Kylpyhuoneremonteissa kannattaa hyödyntää sisustusalan ammattilaista, jotta kaikki tarpeellinen tulee huomioitua ja vältyt mahdollisesti

Lue lisää »

Valaistussuunnitelma

Kun luonnonvalon määrä vähenee ja moni herää tarkastelemaan kodin valaistusta. Huomaamme jos koti on liian pimeä, se kaipaa lisää tunnelmaa tai värisävyt näyttävät tunkkaisilta. Kuulostaako

Lue lisää »