Mitä sisustussuunnittelu maksaa?

Kaipaako kotisi remonttia tai oletko rakentamassa uutta kotia?
Haaveilet unelma kodista, jossa saat nauttia elämästä perheen ja ystävien kanssa. Elämäsi on kiireistä ja sinulla ei ole aikaa juosta kaupoissa. Mietit mitä kaikkea pitää ottaa huomioon, että kodin sisustuksesta tulisi yhtenäinen, viihtyisä, tunnelmallinen ja toimiva. Koet, että oma osaaminen ei  riitä kodin tilojen suunnitteluun ja haluaisit helpotusta omaan elämääsi. Ammattitaitoisen sisustussuunnittelijan avulla säästät aikaasi perheelle, harrastuksille ja ystäville. Tässä kohtaa saatat miettiä, palkkaisiko suunnittelijan ja mitä sisustussuunnitelman teettäminen maksaa?

Ennen kuin päästään tarkemmin hinnoitteluun haluan hieman avata, miten sisustussuunnittelu projekti yleensä etenee. Sisustussuunnittelija aloittaa työnsä ilmaisella alkukartoituksella, jossa tutustutaan asiakkaaseen ja kohteeseen. Tapaamisen aikana käydään läpi asiakkaan tarpeet, toiveet, budjetti sekä projektin aikataulua. Tämän jälkeen asiakas saa kirjallisen tarjouksen suunnittelutyöstä, jossa ilmoitetaan suunnittelutyöhön kuluva tuntiarvio tai urakkahinta. Kun asiakas hyväksyy tarjouksen alkaa suunnittelutyö.
Suunnittelija tekee luonnokset, etsii materiaalimallit ja hyväksyttää kaikki asiakkaalla. Kun asiakas on hyväksynyt suunnitelmat, suunnittelija kirjaa kaikki tuotteet huonekortille ja tekee tarvittavat työohjeet ja piirustukset urakoitsijoita varten. Suunnittelijan kautta voi monesti tehdä myös tilauksia ja löytää taitavat urakoitsijat.

Sisustussuunnittelun hinta

Suunnitelman hintaan vaikuttaa usea eri tekijä. Jokainen sisustus projekti on erilainen ja tuntiarviot vaihtelevat projektin laajuudesta riippuen.
Alla muutamia eriteltynä
• projektin laajuus
• tilan koko
• mitä muutosta tiloihin toivotaan (esim. pintamateriaalit, kalusteet, valaistus, tekstiilit, akustiikka jne.)
• halutaanko käyttää uniikkeja ratkaisuja vai käytetäänkö myymälöiden perusvalikoimaa
• 3D havainne kuvat
• piirustuksien määrä (esim. pohjapiirustus, kalustepiirustus, projektiot, lattiakaavio, kattokaavio)

TARKEMPI SUUNNITTELUUN KUULUVA TUNTIARVIO SELVIÄÄ ILMAISEN ALKUKARTOITUKSEN YHTEYDESSÄ.
Kaikki suunnittelutarjoukset räätälöidään yksityiskohtaisesti toiveiden ja tarpeiden mukaan.

Alessia Designin hinnasto

SISUSTUSSUUNNITTELU
Hinta: 80 €/h+24 % alv.

Huonekohtaisia tuntiarvioita

makuuhuone n.12-15 h / hinta alkaen 960 € + 24 % alv.
lastenhuone n.12-15 h / hinta alkaen 960 € + 24 % alv.
olohuone n.15-18 h / hinta alkaen 1200 €+ 24 % alv.
keittiö n. 20-25 h / hinta alkaen 1600 € + 24 % alv.
kodinhoitohuone n.10-15 h / hinta alkaen 800 € +24 % alv.
pesuhuone n.12-15 h / hinta alkaen 960 € +24 % alv.
sauna n.10-15 h / hinta alkaen 800 € +24 % alv.
wc n.10-15 h / hinta alkaen 800 € +24 % alv
eteinen n.10-12 h / hinta alkaen 800 € +24 % alv.

Asiakas saa suunnitelmasta moodboardin, luonnoskuvat, piirustukset ja huonekortin, joista selviää hankittavat tuotteet, niiden hankintapaikat sekä työohjeet urakoitsijoille. Lisäksi tuntiarviot sisältävät 2-3 tapaamista asiakkaan kanssa.

SISUSTUSKONSULTAATIO / 3 TUNNIN PAKETTIHINTA ON 350 € +alv. 24 %. Lisätunnit laskutetaan tuntihinnalla 80 € /h +alv. 24 %.

Sisustuskonsultaatio on kevyt suunnittelumuoto, kun kaipaat uusia ideoita tai neuvoja sisustusongelmien ratkaisussa. Konsultaatiossa asiakas kirjaa itse ylös kaikki ideat ja neuvot.

Käynnin aikana neuvomme tarpeen mukaan esimerkiksi;
• väri- ja materiaalivalinnoissa (värisävyjen valinnat ja kodin pintamateriaalit)
• kalusteratkaisuissa (kalusteiden mitoitukset, sijoittelu ja tyylisuunta)
• valaistuksessa (valaisimien sijoittelu ja tyylisuunta)
• tekstiilien valinnoissa (matot, verhot, tyynyt, peitteet ja pyyhkeet)
• taulujen, koriste-esineiden ja huonekasvien sijoittelussa
• sisustustyylin yhtenäistämisessä (suunnittelijalla on kuvamateriaalipankki, jota käytetään visuaalisena apuna)
Kolmen tunnin konsultaatiopaketti sisältää alkukartoituksen ennen tapaamista, sisustussuunnittelijan käynnin kohteessa tai vaihtoehtoisesti sisustus-, laatta-, valaistus-, huonekalu-, tai tekstiilimyymälässä ja neuvonnan sisustusongelmien ratkaisussa.

Alessia Design suunnittelee kokonaisvaltaisesti kodin sisustuksia. Tavoitteenamme on luoda toiminnallisia ja uniikkeja kokonaisuuksia, missä asiakkaamme viihtyvät. Toiveista toteutukseen! Tarvittaessa suosittelemme tekijät remonttiin.
Kun kaipaat suunnitteluapua, varaa aika ilmaiseen alkukartoitukseen:
Katja Vinni 040-5894205
[email protected]

Viimeisimmät artikkelit

Walk-in closet

Tuletko onnelliseksi, kun tavaroilla on oma paikkansa ja ne ovat järjestyksessä? Walk in closet on nykyään monen toivelistalla ja kasvattaa suosioitaan etenkin pukeutumiseen panostavien ihmisten

Lue lisää »

Keittiön suunnittelu

Keittiösuunnittelussa on monta huomioitavaa asiaa, jotta lopputuloksesta tulee toiminnallinen ja esteettisesti kaunis. Keittiö suunnittelu alkaa tilan hahmotuksesta, jossa huomioidaan tilan koko, ikkunoiden ja ovien paikka

Lue lisää »